Blogg om det vi gillar
och det vi jobbar med

Cloudnet stödjer Västafrika

I samarbete med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har Anders varit utlånad som IT- och kommunikationsexpert till United Nations World Food Programme (WFP) i Västafrika.

På grund av den pågående ebola-katastrofe

Läs mer

Deploya kod direkt från CircleCI

Har du läst tidigare blogginlägg om att deploya kod med Git direkt till en server? Om du gillar tanken med Continuous Integration och vill ha ett flöde som gör det möjligt att göra flera releaser varje dag på ett säkert sätt, kan vara dags att kolla upp molntjänsten CircleCI.

Läs mer

Drupageddon

Ett allvarligt säkerhetshål har hittats i Drupal. Hålet heter formellt SA-CORE-2014-005, men kallas Drupageddon.

Läs mer

Shellshock

Nu har en bugg i bash hittats. Det låter ju inte så farligt kan man tro, men då har man fel. Den kallas shellshock och går att läsa mer här CVE-2014-6271. Buggen går kortfattat ut på att bash exporterar variabler och funktioner till andra instanser av bash.

Läs mer

Deploya kod med Git

När det är dags för att uppdatera din webbapplikation med ny kod så finns det lite olika sätt att gå till väga på. Använd Git och skicka din kod direkt till produktion istället för t.ex. FTP.

Läs mer

Heartbleed SSL-bug

Många av våra användare har hört av sig till oss om ett nytt säkerhetshål i OpenSSL som kallas Heartbleed. Buggen kallas så eftersom det är i funktionen för heartbeat i OpenSSL som hålet upptäcks (RFC6520).

Läs mer

Visst ses vi på Drupalcamp på Lördag?

Nu på Lördag den 15:e Mars är det äntligen dags för Drupalcamp sthlm igen och självklart kommer vi att vara där och ivriga att snacka drupal, ubuntu och allt däremellan med er. Vi ses!

Läs mer

Cloudnet stödjer Filippinerna

I samarbete med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap är Anders utlånad som expert inom satellit och radiokommunikation till United Nations World Food Programme i Filippinerna.

I November 2013 drabbades området Visays av

Läs mer

Two-factor Authentication

Nu har vi infört två-stegslösenord för er som är måna om säkerheten. Två-stegslösenord, eller Two-step verification betyder att man har två lösenord. Dels ett vanligt lösenord men även ett dynamisk som skapas av t.ex. en app i din telefon. Det dynamiska lösenordet sk

Läs mer

Lösenord med Diceware

Att både ha ett starkt lösenord samtidigt som man ska komma ihåg det är inte alltid så lätt. Många tror felaktigt att ett starkt lösenord måste innehålla konstiga tecken, siffror, stora och små bokstäver.

Läs mer