Vi upplever för tillfället längre svarstider än vanligt på grund av en ovanligt hög arbetsbelastning.
Vårt team arbetar med full intensitet för att effektivt hantera denna situation och minska väntetiderna.
Vi ber om er förståelse och tålamod under denna period och strävar efter att återgå till normala svarstider så snabbt som möjligt.

Idag är det World IPv6 day – igen

För ett år sedan firades World IPv6 Day. Redan då var vi med eftersom vi ser IPv6 som en förutsättning för internets framtida tillväxt.

För ett år sedan hade vi redan IPv6 stöd för alla våra servrar och webbplatser. Idag, ett år senare, har vi naturligtvis fortfarande full IPv6-support och ser faktiskt hur användandet ökar – om än lite.

Vitsen med World IPv6 Day är att så många som möjligt, men främst stora bjässar som Google och Facebook, ska se över sitt IPv6 stöd. Skillnaden mot förra året är att stödet nu ska vara permanent, tidigare var det mer ett storskaligt test.

Varför IPv6 då? Ja, självklart, som alla redan vet är att IPv4-adresserna är slut och IPv6 har oändligt med IP-adresser. Ett skäl som många inte vet är även att mängden nät som finns på internet är många och med routingtekniken som används för IPv4 så finns det ett tak på hur många nät som kan existera. IPv6 har ett annat synsätt på routing, självkonfigurering, subnät och nätverk.

Ett bra exempel på hur många IPv6-adresser som finns ger Per på TV4-bloggen, Storleken har betydelse (adressrymder):

”If you allocated 1 trillion IPv6 addresses per second, it would take more than 10 quintillion years to run out, or more than 700 million times the age of the universe.”