snabbare Created with Sketch.
cloud Created with Sketch.
Fill 2 Copy 5 Created with Sketch.
cloud Created with Sketch.

Så här fungerar Cloudnet Managed Platform

Cloudnet Managed Platform är en driftstjänst för alla typer av webbplatser och applikationer som fungerar på Linux. Grunden i tjänsten är en virtuell Linux-server som levereras färdiginstallerad och förberedd för att köra igång din webbplats.

I samband med beställningen talar du om vilka tjänster som behövs för att applikationen ska fungera. Om du inte vet så kontaktar vi din webbyrå eller utvecklare och tar reda på vad som behövs.

Operativsystem

Cloudnet kör senaste versionen av Ubuntu LTS.

Databas

Cloudnet kör MySQL som standard, men stödjer även PostgreSQL, MongoDB, Redis, Solr och Elastic Search vid behov.

Support

Du behöver inte vara expert på Linux för att använda Cloudnets Linux-plattform. När du behöver hjälp finns dina erfarna kompisar på Cloudnet till hands och svarar på dina frågor.

Nyckelhantering

Åtkomst till servern hanteras av Cloudnet med personliga SSH-nycklar för bästa säkerhet. Vi vet hela tiden vilka personer som har åtkomst och kan enkelt återkalla åtkomsten när någon person slutar eller vid leverantörsbyte.

Vid beställning av ytterligare konto får dina befintliga utvecklare automatiskt tillgång till nya kontot.

Det finns mer information om hur du skapar nycklar under Skapa nyckelpar Mac och Skapa nyckelpar PC. Självklart hjälper vi även dig om du har frågor.

DNS-hantering

Låt Cloudnet sköta din DNS så slipper du onödiga avbrott, problem med spamklassning av e-post och långa svarstider vid förändringar.

Cloudnet har global närvaro och hög motståndakraft mot överbelastningsattacker mot DNS-infrastrukturen med hjälp av anycast-teknik.

Deploy

Cloudnet Managed Platform stödjer de flesta populära deploymetoder så som SFTP, git pull, Circle Ci, DeployHQ, rsync m.fl. Vi rekommenderar att du använder Cloudnets egen deploymetod där du gör en git push till servern. Läs mer om hur Deploy till Cloudnet Managed Platform fungerar här.

Anpassad övervakning

Bästa sättet att upptäcka problem på webbplatsen är att regelbundet göra ett anrop och jämföra svaret med vad som förväntas. Om svaret inte stämmer överens kontaktas Cloudnets drifttekniker. Anropet kan t.ex leta efter ett ord på webbsidan, eller en specialbyggd övervakningsendpoint som gör en kontroll av din applikation och rapporterar om allt är okay.

Backup/säkerhetskopiering

Backup tas av två geografiskt skilda system som är helt fristående från varandra och använder olika programvaror. Du kan läsa mer under Rutiner för backup. Endast servrar klassade som produktionsservrar säkerhetskopieras.

De vanligaste konfigurationerna

WordPress

Få oöverträffad prestanda med WordPress på Cloudnets platform. Vi kör WordPress med Nginx och php-fpm med PHP7. Vid behov kan vi aktivera cachningen i Nginx (fastcgi_cache) för att kunna hantera extrema mängder besökare. Composer och WP-CLI installeras som standard.

Magento

Cloudnet kör Magento med Nginx och php-fpm med PHP 7. Vi har stöd för både Magento version 1 och version 2. Bäst prestanda vid många besökare får du med cachning i både Varnish och Redis.

Drupal

Vi kör Drupal med Apache och mod_php med PHP 7 för bästa prestanda och kompatibilitet. Vid behov hjälper vi dig med installation av Memcache, Redis eller Varnish. Composer, Drush och Drupal console installeras som standard.

Django

Cloudnet kör Django med Uwsgi bakom Nginx. På servern finns Python och Django i en egen VirtualEnv. Du kan även få Redis eller andra hjälpapplikationer som t.ex. RabbitMQ om du behöver.

TYPO3

Vi kör TYPO3 med Apache och mod_php pmed PHP 7 för bästa prestanda. Vi ser till att alla komponenter som behövs är installerade och konfigurerade för att fungera bra tillsammans med TYPO3.

node.js och Go

Om du gillar node.js eller Go så går även det bra. Om du kör node.js så har vi färdig uppsättning där pm2 håller koll på din applikation och du kan installera moduler med npm. Vill du köra Go så sätter vi upp Golang.