Vanliga frågor och svar
om våra tjänster

Får jag root-access?

Ja, självklart. Vi vill ändå underlätta för dig genom att ha en färdig plattform där du bara behöver bry dig om din applikation. Du kan t.ex. deploya din applikation direkt med Git. Vill du själv ändra i miljön så går det bra, annars gör vi jobbet åt dig!

Vad har ni för SLA?

Vi garanterar att din server går att nå 99.9% av tiden.

Hur får jag SSL-stöd på min server?

Du kan köpa SSL-certifikat genom oss. Vi ser till att det blir beställt och installerat, sedan håller vi koll på när det är dags att förnya det. Vi har både vanligt och wildcard-certifikat.

Vad kör ni för operativsystem?

Vi kör Ubuntu LTS. För närvarande är det Trusty 14.04. När nästa LTS-version släpps kommer vi uppgradera alla våra kunder utan extra kostnad.

Hur beställer jag en server?

Skicka e-post till info@cloudnet.se med fakturauppgifter och vilken storlek på server du vill ha eller använd vårt beställningsformulär.

Hur lång tid tar det innan min server är igång?

Vanligtvis får du tillgång till din server inom ett par timmar, men ha gärna några dagars framförhållning så att vi hinner få allting rätt.

Hur lång bindningstid har era tjänster?

Vi har ingen bindningstid på våra tjänster. Du betalar per kvartal i förskott. Om du inte vill ha kvar din server räcker det med att du säger till när du får nästa faktura.

Varför har ni ingen bindningstid?

Vi vill att våra kunder ska stanna hos oss för att de är nöjda med våra tjänster och inte för att de är bundna av ett kontrakt. Vi vill bara ha kunder som vill ha oss som leverantör.

Varför är ni dyrare än [namn på annan leverantör]?

Vår tjänst är en managed hosting-tjänst, vilket innebär att vi tar ansvar för att ditt system fungerar och blir uppdaterat samt säkerhetskopierat. Om du köper en ren kapacitetstjänst som till exempel Amazon EC2 ansvarar du själv för att din server är igång och uppdaterad.

Hos oss får du en egen server, vilket ger dig betydligt bättre kapacitet än en enklare webhotellstjänst (shared hosting).

Har Cloudnet stöd för IPv6?

Ja. Alla våra servrar har både IPv4 och IPv6 som standard.